13 oktober 2021

Vruchtbare Houtense Ondernemersdag

Wat een geslaagde avond hebben we gehad afgelopen donderdag 7 oktober!
Wilko Kistemaker heeft ons als Stichting en projectbureau gepresenteerd aan de Houtense ondernemers die aanwezig waren in Theater Aan de Slinger. Hij deed dat op enorm bevlogen wijze en wist zo het publiek te boeien met zijn verhaal.

Te beginnen met het compliment dat hij aan de Houtense ondernemers heeft gegeven, omdat er al veel gebeurt op het gebied van verduurzaming.

Tevens heeft Wilko wat meer inzicht gegeven in ons reilen en zeilen.
Bijvoorbeeld met betrekking tot ons grote project Zon op Grote Daken. Een dakeigenaar heeft hierin de keuze om zelf eigenaar te zijn en blijven van het zonnedak, maar het dak kan ook beschikbaar gesteld worden aan de lokale Coöperatie Opgewekt Houten en/of Duurzaam Eiland. Hierdoor kunnen inwoners van Houten mee financieren.

Met onze stichting hebben we sinds maart vorig jaar nu 20 daken in voorbereiding. Dit betekent concreet ca 10.000 panelen, waarmee 2 tot 2,5 miljoen kWh per jaar groen wordt opgewekt.

Ook is donderdagavond ons convenant gepresenteerd en ondertekend.
Eerder op de dag al door beide wethouders Sander Bos en Hilde de Groot en in de avond door Joost Uytewaal, voorzitter van Ondernemend Houten en Wilko zelf.
Gelukkig zijn dezelfde avond nog diverse ambassadeurs bereid geweest om direct te tekenen. (Zij hebben het convenant uiteraard vooraf al in kunnen zien.)
Ben je geïnteresseerd, neem dan direct een kijkje en lees het convenant of onderteken het direct digitaal!

Natuurlijk heeft Wilko ook onze pilot Van ZON naar geZONd afgetrapt.
TSN Groen geeft het voorbeeld hoe opbrengst van 400 zonnepanelen ten goede komt aan mensen met een kleine beurs, via de Voedselbank. Dit gebeurt in aanvulling op het bestaande aanbod met gezonde producten van Houtense winkeliers. Naast gezonde producten, besteden we uiteraard ook aandacht aan energiebesparing.

Na deze pilot gaan we natuurlijk verder uitbreiden. Uitbreiden in aantal sponsors, winkeliers, maar ook doelgroep.
Heeft u interesse om begin 2022 aan te sluiten bij dit mooie project, neem dan vooral contact met ons op!

Overhandiging eerste krat met gezonde producten van AH Oude Dorp aan de Voedselbank. Foto: Rop Haak fotografie

Wat een geweldig inspirerend verhaal heeft André Kuipers gehad donderdag.
"Wij zijn allemaal passagiers op het ruimteschip Aarde. We dragen allen de verantwoordelijkheid om in haar onderhoud te voorzien!"

Laten we dat dan ook gezamenlijk op ons nemen!

Wilko Kistemaker, Sylvia Groen en André Kuipers

Onze eerstvolgende ambassadeurs-bijeenkomst is op donderdag 18 november om 16.00 bij De Krachtfabriek.

Voel je welkom, maar meld je wel vooraf aan, zodat we rekening kunnen houden met het aantal aanwezigen!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram