31 mei 2023

Verduurzamen in de breedte

HOUTEN – Stichting !MPACT Houten is ook dit jaar weer volop bezig om ondernemers te ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijf. Vorig jaar kwamen zij in contact met Frits Remie, manager business development bij ENGEL Benelux. Hij was enorm geïnteresseerd in de mogelijkheden voor een zonnedak op hun bedrijf, maar moest hiervoor ook in overleg met het hoofdkantoor in Oostenrijk. Daar werd het plan omarmd, omdat het volledig aansloot bij de verduurzaming van het internationale bedrijf.

Paul van Ruitenbeek, wethouder duurzaamheid, was op woensdag 31 mei aanwezig om samen met Wilko Kistemaker en Sylvia Groen van !MPACT Houten, Esther Boot (Finance Manager) en Franz Hinterreiter (Algemeen directeur) te vieren dat de zonnepanelen op het dak liggen en op datzelfde moment aangesloten werden.
“We zijn erg blij met de inzet van !MPACT Houten om ondernemers te ondersteunen bij dit soort trajecten,” aldus Van Ruitenbeek.

“Door hen zijn we enorm geholpen om te denken in oplossingen en ook met de financiële oplossingen, zoals fiscale mogelijkheden” aldus Franz Hinterreiter, “Het is fijn dat gekeken is naar de best mogelijke uitkomst van verbruik ten opzichte van opwek. Ook met het oog op ons doel om in de nabije toekomst wereldwijd aardgasvrij te zijn.”

ENGEL heeft voor 2022 een Duurzaamheidsprijs in ontvangst mogen nemen, de EcoVadis. Dit betekent dat ze niet alleen kijken naar verduurzaming van het pand, maar de totale bedrijfsvoering. Ze creëren een arbeidsomgeving, waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen en met plezier naar het werk gaan. Hinterreiter: “Juist vanwege het feit dat wij machines verkopen voor de kunststofverwerkende industrie, vinden we het erg belangrijk om op alle fronten waar mogelijk te verduurzamen. Het is ons streven om in 2040 een break even point te bereiken voor wat betreft het gebruik van nieuw en gerecycled kunststof.”
Ook wethouder van Ruitenbeek vindt het mooi te zien dat het bedrijf hier zo bewust mee omgaat. Volgens Hinterreiter is er niet 1 knop die we kunnen bedienen t.a.v. duurzaamheid, maar is het ieders taak om te kijken wat hij kan doen. Het plan om op Houtense bedrijventerreinen meer gebiedsgericht te verduurzamen past hier helemaal bij.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je je bedrijf (verder) verduurzamen, neem dan eens contact op met !MPACT Houten via info@impacthouten.nl

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram