10 oktober 2023

Van 24 tot en met 30 november is de tweede editie van Energiefestival Houten  

Wil jij je woning of bedrijf verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Aan de slag met het besparen of opwekken van energie? Laat je dan tijdens de tweede editie van Energiefestival Houten inspireren en enthousiasmeren!

Samen aan de slag
Je leest er elke dag wel iets over in het nieuws: de smeltende ijskappen, het stijgende zeewater, langdurige droogte en de toename van klimaatrampen wereldwijd. Laten we onze energie dus stoppen in het duurzamer omgaan met de wereld en een bewuster gebruik van energie. En dit kan op een leuke manier! Tijdens het Energiefestival Houten organiseren we een week lang allerlei activiteiten om samen met alle inwoners Houten te verduurzamen!

Activiteiten voor jong en oud
Verduurzamen kan op heel veel manieren! Met kleine en grote acties, en zowel door jong als oud! Laat je inspireren tijdens een theatervoorstelling over het klimaat, ontdek op de Energiemarkt wat je kan doen om je woning te verduurzamen of volg een rondleiding door de Ecowijk Mandora! Ben je benieuwd naar het volledige programma en alle activiteiten? Hou dan de website van Energiefestival Houten in de gaten: www.energiefestivalhouten.nl.

Ook meedoen?
Naast alle activiteiten die we al organiseren, zijn we ook op zoek naar samenwerkingen! Wil jij als bedrijf of initiatief ook meewerken aan of iets aanbieden onder de paraplu van het Energiefestival Houten? Bijvoorbeeld door:

  • Het aanbieden van een kortingscode (bijvoorbeeld 20% korting op radiatorfolie of een korting op een ander energiezuinig of energiebesparend product, of 10% korting op warme truien)
  • Het organiseren van een activiteit (bijvoorbeeld een diner in het donker of een testrit in een elektrische auto)
  • Het zijn van een ophaalpunt voor de kleurplatenwedstrijd
  • Duurzame (kinder)workshop
  • Het deelnemen als bedrijf aan de Energiemarkt
  • Een rondleiding langs de duurzame activiteiten van jouw bedrijf
  • Of iets anders?

Meld je dan nu aan! Aanmelden als samenwerkingspartner kan tot 20 oktober. Wil je even sparren of jouw bedrijf of initiatief ook kan bijdragen aan het Energiefestival Houten? Neem dan contact op met Janna Hollema (06-11468049 of janna@jongehonden.com).

Het Energiefestival Houten wordt georganiseerd door verschillende (vrijwilligers)organisaties, die zich allemaal op hun eigen wijze inzetten voor een energieneutraal Houten: !mpact Houten, EnergieRijk Houten, Opgewekt Houten, Ecowijk Mandora, Coöperatie Duurzaam Eiland en het Duurzaamheidsfonds. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Houten.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram