13 maart 2024

Tweede fase energiehub Doornkade

!MPACT Houten heeft met succes de eerste fase van haar ambitieuze project voor een energiehub op bedrijventerrein De Doornkade afgerond. Deze mijlpaal markeert het begin van een veelbelovend traject dat niet alleen gericht is op het transformeren van de lokale economie, maar ook op het bevorderen van een groenere en duurzamere toekomst voor Houten en haar gemeenschap.

Op dinsdag 27 februari werd een cruciale stap gezet toen de gelijktijdigheidsanalyse, uitgevoerd en gepresenteerd door Floris Bruning van Soft Energy, werd gepresenteerd aan ruim tien ondernemers. Vijf bedrijven op De Doornkade waren onderdeel van de gelijktijdigheidsanalyse. Deze analyse heeft waardevolle inzichten opgeleverd in de duurzaamheidsuitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd, en heeft een solide basis gelegd voor verdere actie om de energie uitdaging van deze bedrijven aan te pakken.

Met deze waardevolle kennis in handen zet !MPACT Houten nu de volgende stap in het project. De tweede fase zal een ambitieuze uitbreiding omvatten, waarbij de analyse wordt uitgebreid naar maar liefst twintig bedrijven op het terrein. Voor elk van deze bedrijven zal een !MPACTscan worden uitgevoerd, waardoor een gedetailleerd beeld ontstaat van de specifieke duurzaamheidsuitdagingen, inclusief de energie-uitdagingen, waar zij voor staan.

Een opmerkelijk aspect van dit project is de sterke betrokkenheid van de lokale ondernemers. Met eenstemmigheid hebben zij op diezelfde dag hun steun uitgesproken voor het voorgestelde plan, wat heeft geleid tot de volledige financiering van de tweede fase door het Ondernemersfonds Houten. Deze collectieve steun onderstreept niet alleen het belang van duurzaamheid voor de lokale gemeenschap, maar toont ook de kracht van samenwerking in het bereiken van gemeenschappelijke doelen.

Daarnaast zal !MPACT Houten samenwerking zoeken met de Gemeente Houten en Provincie Utrecht om de impact van het project verder te vergroten en een nog grotere duurzame transformatie te bewerkstelligen. Deze gezamenlijke inspanning belooft een veelbelovende toekomst voor bedrijventerrein De Doornkade, waar duurzaamheid centraal staat en positieve verandering wordt omarmd. Sluit je nu aan als bedrijf op de Doornkade: wkistemaker@impacthouten.nl

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram