22 december 2022

Terugkijken op 2022

In deze tijd van reflectie hebben we een hoop mooie dingen om op terug te kijken dit jaar.

Inmiddels kunnen we trots vermelden dat we meer dan 75 betrokken bedrijven in de gemeente ondersteunen of bij onze bijeenkomsten zien. Het duurzame, lokale netwerk groeit gestaag.
Dit jaar hebben we ca 25 dak eigenaren gesproken, advies gegeven of volledig ondersteund bij het realiseren van een zonnedak.

Ook zijn we verder gegaan met het Actieplan Circulair. Dit op verzoek van de Gemeente Houten. Het laatste kwartaal betekende dit dat Collectief Koffiedik fysiek van start is gegaan op Het Rond, De Schaft en De Kruisboog. Ondernemers kunnen daar bij een collega-ondernemer hun koffiedik inleveren. Gedurende het jaar zijn diverse ondernemers meer bewust hun afval gaan scheiden met behulp van onze samenwerkingspartner en ambassadeur PreZero Nederland.

Het project Van ZON naar geZONd heeft een verschuiving meegemaakt van meer gezonde en verse voeding bij de Voedselbank, naar hulp bij verduurzaming en energie besparing voor minima. TSN Groen blijft een trouwe sponsor van dit project. Onze wens voor 2023 is, dat meer ondernemers dit voorbeeld volgen.

We zijn blij dat we steeds meer ondernemers treffen bij onze informatiebijeenkomsten.
Alleen door samen te werken op het gebied van duurzaamheid, krijgen we mooie projecten van de grond!
Sluit gerust aan bij onze informatiebijeenkomst op 16 februari bij JOINN!. We spreken dan BouwBoeren over hun nieuwe, innovatieve project dat al circulair is in de basis. Daarnaast zullen we een partij uitnodigen die bezig is met een project m.b.t. collectieve laadpalen op bedrijventerreinen.

Wij wensen iedereen mooie Kerstdagen en een succesvol 2022!

Duurzame groet,
Wilko Kistemaker & Sylvia Groen

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram