Energiehub Doornkade

Sinds 2023 heeft Houten een Ondernemersfonds. Vanuit dat fonds worden collectieve projecten betaald waar de ondernemers uit een geografisch gebied zelf over beslissen.
De ondernemers van de Doornkade hebben ervoor gekozen om het Ondernemersfonds een initiële investering te laten doen in een onderzoek naar de haalbaarheid van een collectieve Energiehub.

Doe mee!

Ben je ondernemer of een vertegenwoordiger van een onderneming op de Doornkade en wil je  participeren in of op de hoogte blijven van dit project, laat dan je contactgegevens achter!

  Startfase: onderzoek

  We zijn in juli gestart met de onderzoeksfase. Dit betekent dat we van zoveel mogelijk bedrijven op de Doornkade willen weten wat hun verbruiksgegevens per kwartier zijn gedurende een jaar.
  Deze gegevens kan iedereen zelf opvragen en/of downloaden in de online omgeving van de energieleverancier.

  Voor dit onderdeel zijn we nog steeds op zoek naar ondernemers gelegen op De Doornkade in Houten.
  Presentatie downloaden

  Het principe

  Het is de bedoeling om uiteindelijk een energiehub te creëren op de Doornkade, waarbij opwek en verbruik voor het hele bedrijventerrein op elkaar is afgestemd. 
  Dit betekent dat gekeken wordt naar momenten van verbruik en opwek.
  Daarnaast wordt gekeken naar optimalisatie van deze processen met behulp van bijvoorbeeld opslag, laadpalen, solar carports, mini windmolens, etc.

  Niks is nog uitgesloten of besloten.
  Maar het zou geweldig zijn als de Doornkade een op zichzelf staand terrein zou worden, dat niet afhankelijk is van het reguliere energienetwerk.

  Meer informatie

  Wil je meer informatie hebben over dit project, stuur dan een mail naar info@impacthouten.nl
  Dan nemen Wilko Kistemaker of Sylvia Groen contact met je op.

  Het project wordt ondersteund vanuit het Ondernemersfonds en ook de deelnemende ondernemers dragen zelf hun steentje bij.
  Wil je meer weten over het Ondernemersfonds in Houten?
  naar de website
  earth linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram