8 februari 2023

Elektrische warmtevesten voor medewerkers

HOUTEN – Dat Auto Totaal Houten een van de voorlopers is in Houten op het gebied van verduurzaming wordt duidelijk zodra we met de eigenaren in gesprek gaan. Marlies Doornenbal:” Doordat we nu de receptie ook verwarmen met een lucht warmtepomp zie je het gas verbruik teruglopen. De werkplaats wordt nog wel verwarmd met vloerverwarming (wat zeker duurzaam is) en een gasgestookte ketel. In de toekomst willen we compleet van het gas af of een hybride warmtepomp voor de vloerverwarming van de werkplaats.”

In 2022 is al een zonnedak van 70 panelen geïnstalleerd, waarmee ze een flinke bijdrage leveren aan de energietransitie om uitstoot te beperken. Tevens is Auto Totaal Houten een van de ambassadeurs van !MPACT Houten. “Zo hopen we een bijdrage te leveren aan het uitdragen van duurzame mogelijkheden naar Houtense ondernemers.” Aldus Jan Doornenbal. “Het gaat namelijk niet alleen om de ‘gebruikelijke maatregelen’, soms kan je ook je blik verder verbreden. Zo zijn wij gekomen op de oplossing van elektrisch verwarmde bodywarmers en handschoenen. Daarmee kunnen we de temperatuur in de werkplaats verlagen naar 14 graden en kunnen de medewerkers zelf bepalen hoeveel extra warmte ze op hun lichaam nodig hebben.”

Ook op andere gebieden zijn zij druk bezig met verduurzamen: hergebruik grondstoffen (bijvoorbeeld olie en autobanden) en het scheiden van regulier afval (papier, plastic, kleding, koffiedik). Daarom was Auto Totaal Houten in november onderdeel van de duurzame inspiratie fietstocht van !MPACT Houten.
Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in elektrische auto’s en het onderhoud hiervan. Omdat de toename van elektrische auto’s in de toekomst exponentieel zal stijgen, heeft !MPACT Houten elektrische laadinfrastructuur op de agenda gezet voor 2023.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram