14 juni 2021

De Rooy Transport: Emissieloze stadsdistributie

Emissievrij transport is realiteit voor de klanten van de Rooy Transport. Hiervoor maken wij o.a. gebruik van van elektrische vrachtwagens. Niet in een experimentele testomgeving, maar als onderdeel van de reguliere dagelijkse bedrijfsvoering. De elektrische trucks passen prima tussen de overige trucks en vragen minimale aanpassingen van het logistieke proces. Voor u dus geen extra inspanningen.

De gekozen elektrische truck is bij uitstek een platform voor verdere ontwikkelingen. Bijvoorbeeld met de schone waterstof-brandstofcel techniek. De gekozen elektrische truck heeft aangetoond dat een 0-emissie distributie vrachtwagen met elektrische aandrijving en een brandstofcel range extender een praktische en financieel haalbare oplossing is. Zo heeft de Rooy Transport niet alleen een route naar de toekomst uitgezet, maar is ze hard op weg deze toekomst te realiseren.

Voordelen van stadsdistributie met elektrische trucks:

  • Uw "groene" visitekaartje op de weg 
     
  • Geen aanpassingen nodig in uw logistieke proces 
     
  • Direct verbetering van het binnenstedelijke leefklimaat 

Met de elektrische vrachtwagens van de Rooy Transport levert u een concrete bijdrage aan het leefklimaat van uw binnenstad. Dat geldt vooral voor de uiterst giftige NOx-emissie.

Eén dieselvrachtwagen minder in de stad bespaart de NOx-uitstoot van ruim 25 personenauto’s* binnen de bebouwde kom. Daarnaast helpt u ook met de reductie van fijnstofemissie. Bij een jaarkilometrage van 50.000km bespaart een elektrische vrachtwagen binnen de bebouwde kom 9kg* aan roet.
*(bron: parkemissiefactoren bebouwde kom 2011, CBS maart 2013)

Neem voor meer informatie contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram