22 februari 2022

Bedrijfsdaken vol zonnepanelen!

Donderdag 17 februari organiseerde Stichting !MPACT Houten een kickstart sessie Zon op Grote Daken 2022. Het was een zeer vruchtbare en goed bezochte informatiebijeenkomst voor ondernemers in Houten over het totale proces rondom de installatie van zonnepanelen op een zakelijk dak. 

Alles is aan bod gekomen: van dak scan tot de realisatie.

In Houten zijn nog genoeg bedrijfsdaken waar zonnepanelen op kunnen. Door deze sessie te organiseren, hopen wij een positieve bijdrage te leveren aan de Houtense energietransitie.

Ondanks het volle elektriciteitsnet is het wel mogelijk om tot 400 zonnepanelen op een zakelijk dak aan te leggen. Hoe dit allemaal werkt en mogelijk is, werd door !MPACT Houten, Opgewekt Houten en Duurzaam Eiland toegelicht.
Het was mooi om te zien dat er veel diversiteit was bij de aanwezige ondernemers: van kleine daken tot 50 panelen tot daken met 4000 panelen. En toch was de sessie voor iedereen interessant.

Dick Jacobs heeft nog uitgebreid toegelicht hoe het proces voor The Dome is verlopen. Dat eerst de keuze is gemaakt voor een dak 100% in eigendom van The Dome, maar dat door de Kleinverbruikaansluiting naar andere oplossingen is gezocht. Nu is de helft van zijn zonnedak zijn eigendom en de andere helft is een coöperatief dak. Er is zoveel mogelijk!

Voor iedereen die deze sessie gemist heeft, is er op donderdagavond nog een sessie van Coöperatie Duurzaam Eiland om 19:30 in de Wiese. Aanmelden kan via https://www.duurzaameiland.nl/belangrijke-data/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram